Haber

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla görüntülendi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da dün akşam toprak kayması meydana geldi. Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayda toplam 24 ev tahliye edilmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada tahliye edilen bina sayısının 30’a yükseldiğini ifade ederek, “Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı.” dedi.

HASARIN BOYUTU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan bölge, günün ilk ışıklarıyla görüntülendi. Tahliye edilen binalardaki hasar gözler önüne serildi. Binaların yer aldığı tepeden aşağı kayan toprak ile beraberinde götürdüğü molozlar ve devrilen ağaçlar havadan görüntülendi.

TAHLİYE EDİLEN BİNA SAYISI 24’TEN 30’A YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği’nin dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşın 78’i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşın ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleştiği açıklanmıştı. Sabah saatlerinde bölgeye gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, tahliye edilen bina sayısının 30’a yükseldiği bilgisini paylaştı.

“OPERASYON TEDBİR AMAÇLI DEVAM EDİYOR”

Vali Davut Gül incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Gül, “Arkamızda da gördüğünüz üzere burası riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm devam ediyor. Burada yer alan tek katlı evlerden 3 tanesi toprak kayması sebebiyle zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse de toprak kaymasında etkilenmemesi için tedbir amaçlı boşaltıldı. Önce 14 ev boşaltılmıştı şu an itibariyle 30 ev boşaltıldı. Bu evlerin normalde de boşaltılması lazımdı. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor. Şu an yaptığımız evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi bunu çıkartmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracı olanları kiraya, ev sahibi olanları da ev sahibi olacak şekilde evlerine çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı.” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ YAPILARIN NORMALDE YIKILMASI LAZIM”

Davut Gül, gerekli birimlerle koordineli çalıştıklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın olası can kaybı ya da yaralanması olmaması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinesinde bütün kurumlarımızla birlikte yaptığımız bir organizasyon. Toprak kayması inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde. Buradaki bölgenin genelinde bir toprak kayması tespit etmedik. Daha önce bilinen tespit edilen riskli yapı olarak da kayıtlarda olan ve yıkılması gereken fakat şimdiye kadar hak sahipleri ve belediyle arasında anlaşma olmadığı için taşınması geciken yapılar. Normalde toprak kayması olmasa bile buradaki yapıların taşınması lazım, yıkılması lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu